Solkrem i barnehagen

SOLKREM ER ET MUST I disse dager hvor solen skinner på himmelen er det viktig å ha fokus på solbeskyttelse til barna. Når solen skinner fra skyfri himmel er det deilig å være utendørs i barnehagen, uten å bli solbrent.

Det er en jungel av solkremer å velge mellom, men en god solkrem skal da gi beskyttelse mot både UVA- og UVB stråling. Kort sagt gir UVA- filter beskyttelse mot soleksem, rynker og hudkreft. UVB- filter gir beskyttelse mot solbrenthet og hudkreft.

Barnehagen har nå kjøpt inn en solkrem, faktor 30, til hver avdeling for felles smøring. Vi ønsker at alle barn bidrar med en ny solkrem til avdelingen, slik at vi smører alle samlet. Dette bidrar til mere effekt smøring av 9 eller 18 barn på hver avdeling. Dette regner vi med er nok solkrem ut sommeren. Vi anbefaler de som er lette å smøre ut, gjerne fra apoteket. Solkremen som leveres til barnehagen skal ikke være gammel. Tuben skal være merket med holdbarhetsdato eller holdbarhetstid etter åpning.

Barnehagen ber om at ved de dagene det er sol, så skal alle barna være smurt hjemme før de kommer i barnehagen. Det tar minst 30 minutter for å sikre at solkremen trekker seg inn i huden. Vi smører jevnlig når barna er ute.

Da er det bare å glede seg til solfylte vår- og sommerdager.

TUSEN TAKK – hilsen de ansatte