Mat i VIER

Hei, jeg heter Jane og er den som har ansvaret for å lage lunsj til alle barna i VIER. Stillingen min er 50 % og innebefatter også hovedansvar for matbestilling og alle HMS rutiner på kjøkkenet. Jeg har jobbet i VIER siden januar 2019. Jeg har jobbet med catering i mange år, og har stor interesse for mat og kosthold. Jeg lager god, variert og sunn mat til alle barna i barnehagen. Jeg har fokus på et variert kosthold, friske basisvarer og at barna skal få prøve ulike smaker.

Vi serverer to måltider om dagen. Lunsj 4 dager, og ettermiddagsmåltid 5 dager i uken. Tirsdag er det turdag og da har barna med seg egen matpakke. Ellers serverer vi knekkebrød/grovt brød og frukt hver ettermidddag, ca. kl. 14.00. Mandager har vi smørelunsj med brød, ny stekte rundstykker, kokte egg, variert pålegg og friske grønnsaker. Se også vedlegg Mat og måltider i Barnehagen VIER

Barna lærer å smøre sin egen mat ved smørelunsjen. Her har vi også fokus på at de skal sende maten, be om hjelp og ha en hyggelig dialog rundt matbordet. Onsdag, torsdag og fredag er det variert varmmat og vi har fast fiskedag på torsdager. Barna lærer å spise med kniv og gaffel, samt rydde etter seg. Ordensbarna hjelper til å dekke på bordet og gjøre klar til lunsjen. Vi serverer ekstra lettmelk og vann til måltidene.