PRAKTISK

Alle barn har en egen knagg i garderoben til regntøy/vinterdress, og plass til støvler/vintersko, samt en garderobeplass til joggesko, tøfler/sandaler, ryggsekk, jakke, og skiftetøy i kurven på toppen. Hvert barn har sitt buemerke. Hjelp oss og holde orden i barnehagen!

  • Husk navn på alt! Dette letter jobben med å holde orden i kaoset ;-)
  • Drikkeflasker skal barna ha med, og de skal stå i drikkeflaske-kassen i garderoben.
  • Dere har ansvar for å fylle på vann hver dag, og hyppig vask av flaskene. Vi vil at flaskene skal inneholde VANN. Kun på turdager kan flaskene inneholde noe annet, og da skal flasken ligge i sekken klar til tur. 
  • Leker er ikke det ikke lov å ha med i barnehagen, og vi håper alle respekterer denne regelen. Vi kommer til å ha temadager (annonsert på ukeplan) der barna får ta med seg ting i forbindelse med temaet vårt (for eksempel kosedyr, bok).
  • Sykler: Egne sykler skal ikke stå inne på barnehagens uteområde, og barn har ikke lov til å sykle på sine egne sykler på vårt uteområde. Syklene settes utenfor gjerdet.
  • Ved levering/henting: Foreldre skal ikke løfte barna over gjerdet eller la det klatre over selv. Vi ønsker ikke å lære barna hvordan man kan komme seg på utsiden av barnehagen. Det er også viktig at foreldre lukker dører og porter godt, for vi har så mange små som gjerne vil ta seg en liten tur ut.
  • Ukeplan: Hver helg vil ukeplanen legges ut på nett. Dere vil motta mail med link til ukeplanen. I disse mailene kan det også komme viktig informasjon som er nyttig å lese.
  • Tavlen ute i yttergarderoben: Hver dag skriver vi på tavlen hva som har skjedd. Noen ganger blir det forandringer på det som stod på ukeplanen, så da er det greit å lese på tavlen. Der kan det også stå informasjon om det er noe som må huskes til neste dag, eller om det er sykdom i barnehagen ect.
  • Ta med 2 bilder til bursdagskalenderen vår og skapet i garderoben.

 

Hva trengs av klær i barnehagen

 

 

Det er ikke like alltid lett å vite hva barna trenger av klær og utstyr i barnehagen. Her kommer en liste over hva vi ønsker at barna skal ha liggende av utstyr i barnehagen. Noe av det er sesongbasert.

KLÆR SOM ALLTID SKAL VÆRE I BARNEHAGEN

I HYLLA:
 Ullsokker
 Fleece/ ull bukse
 Fleece/ ull genser
 Hals
 Lue/caps
 Votter (minst to par)
(kun dette i hylla)

I SKIFTETØY KURVEN:
 Strømpebukser/ longs
 Sokker
 Truser
 Boddy/ genser
 Bukse

HENGE UNDER HYLLA/EKSTRA KNAGGEN I GROVGARDEROBEN:
- vinterdress eller vår/høstdress, regntøy etter været
- jakke
- sekk, tursekk

SKOHYLLA/VEGGEN:

- støvler, cherox, vintersko eller joggesko alt etter føre
- innesko på garderobeplassen

TURSEKKEN:
- På turdagene skal sekken være pakket og grei til tur. Det er tirsdager, men vi begynner ikke med tur før i september. Småbarnavdelingen begynner senere på høsten når barna er blitt trygge i barnehagen.
- I den skal det være:
- Matpakke som barna kan organsiere selv
- Ekstra votter
- Sitteunderlag
- Drikke
- (ikke mye annet som gjør sekken tung eller vanskelig og finne fram i for barnet.

- Hvert barn har sin egen solkrem. Foresatte må smøre selv før barnet kommer i barnehagen, men vi smører på ettermiddagen.

Rydd i hylla hver dag og legg klærne fint i hylla, slik at det er oversiktlig å finne klær ved påkledning. Sjekk regelmessig skiftekurva samt oppdatter skifteklær etter årstid.

Når det gjelder klær så er dette vanskelig mange ganger, men pass på at det er bevegelige klær. Dress, sko og votter kan godt tåle litt bløtt. Klær som vi har god erfaring med er reflex, reima, bla. Til de små kan det være vanskelig og finne votter som passer, prøv de på barnet slik at en ser at de er funksjonelle. Strikka votter kan være like bra. Spør gjerne angående klær, vi som er mye ute med barna i bhg ser hva som er funksjonelt. Ulike klær til ulik årstid og vær, på våren er det veldig greit med en lett overtreksdress eller lignende, pannebånd. Gore tex sko både vinter, vår og sommer er veldig praktisk. På vinteren er ull innerst god å ha.

Personalet